MENY

Varumärken

Produkter

Varumärken

Produkter

LIGNUM – TRÄLÅDOR FRÅN THEOFILS

Att obehandlat trä blir allt mer vanligt i inredningsdesign visar sig både på möbelmässor och i inredningsmagasin. De nordiska influenserna är fortfarande starka och för oss som leverantör till möbelindustrin gäller det att bevaka och följa med trenderna. Nu lanserar Theofils en unik serie trälådor som helt skräddarsys efter kundens behov.

 

 

Naturen, naturmaterial och trämaterial i synnerhet har alltid legat svenskarna varmt om hjärtat. Och nu när trämaterialen gör comeback i köket, gärna obehandlat eller åldrat, är det svårt att inte dra slutsatsen att naturen har flyttat in i våra hem på riktigt. Nils Fritzon är sortimentsansvarig på Theofils med en lång erfarenhet från köksbranschen där han har följt utvecklingen och kökstrenderna.
– Kökets funktion har förändrats mycket genom åren, från att ha varit en plats där vi lagar mat men inte så mycket mer än så, till att bli hemmets hjärta. Nu är det en plats där vi umgås med familj och vänner, det är den naturliga mötesplatsen. Och det märks bland annat av på hur populärt det är med öppna kök som binder samman matsal och vardagsrum. I och med det har intresset för köksdesign ökat markant också. Valmöjligheterna ökar och nu ser vi sedan en tid tillbaka att svenskarna vågar gå ifrån det vita och klassiska för mer personliga uttryck i material och färger. Naturmaterial och trä i synnerhet kommer mer och mer vilket inte är så konstigt med tanke på den starka anknytning skandinavisk design har till dessa material, menar han.

 

 

Theofils lanserar nu en serie med kundunika lådor i trä – Lignum. Med fokus på kvalitet, hållbarhet och organisation har du nu möjlighet att skräddarsy din köksinredning med läckra trämaterial i lådutdrag och hyllor. Lignum är tillgängligt i ett brett spektrum av trämaterial som ask, bok, ek, lönn och valnöt. Och de går att få obehandlade eller lackade, oljade eller målade. Det finns alla möjligheter att sätta sin egna prägel på köket och få ett unikt utseende. Kunder med eget köksvarumärke kan självfallet få sin egna logga infräst i lådsidan. För en svävande gång och mjuk stängning av lådan rekommenderar vi BLUM:s utdragsskena Movento. Med dessa skenor tillsammans med våra trälådor har du alla förutsättningar att skapa ett kök som håller allra högsta kvalitet och funktionalitet.

 

– Vi har tagit fram Lignum för att möta de behov som finns på marknaden i dag och som vi är övertygade om kommer öka ännu mer på sikt. Kökstillverkningsmarknaden går starkt just nu och vi vill erbjuda våra kunder unika lösningar med huvudfokus på kvalitet samtidigt som vi följer de trender vi kan se på marknaden, säger Nils Fritzon.

– Det märks även att vi har blivit mer medvetna i vårt tänk och hållbarhet är ett nyckelord i inredningen. Satsa gärna på kvalitet och material som åldras värdigt snarare än kortsiktiga lösningar. Här är naturmaterialen perfekta, som bara blir snyggare med åren och får en läcker patina. Slit och släng känns utdaterat och vi har tagit till oss hållbarhetstänket på allvar. Det är också ett sätt att utmärka sitt kök och göra det mer personligt, menar Sara Andersson som är marknadsansvarig på Theofils.

 

 

Organisation är också ett nyckelord för kökets trender 2018, marknaden fullständigt kryllar av smarta, effektiva och kreativa lösningar för förvaring, och Lignumlådorna är inget undantag. För köket erbjuds det bestickinsatser i flera mått och kryddinsats för att enkelt kunna strukturera redskap, bestick och kryddor. Välj till iläggsmattor i läder för att komplettera lådutdragen med mer snygga naturmaterial, eller välj en gummimatta som finns i flera kulörer. Ta in trämaterialet i sovrummet eller din walk in closet för en exklusiv och lyxig känsla. Lignum finns även som garderobsinredning med alla tänkbara tillbehör i form av byxhängare och fackindelade garderobsinsatser för optimal organisering i garderoben.

Är du intresserad av Lignumlådorna? Kontakta vår orderavdelning på:
order@theofils.se eller ring 010-178 13 00